raija.lehmussaari@gmail.com
20700
TURKU

Astu tanssin maailmaan

Laadukasta tanssinopetusta lapsille, nuorille ja aikuisille

Raija Lehmussaaren balettikoulun tanssinopetus noudattaa tanssitaiteen perusopetusohjelmaa. Se on tavoitteellista ja sen piiriin kuuluvat tanssin varhaisopinnot 4-7-vuotiaille, varsinaiset tanssiopinnot 8–18-vuotiaille ja laajennetut opinnot nuorille aikuisille sekä aikuisiän tanssiopinnot.

Koulun pääaineet ovat baletti, satubaletti/lastentanssi ja aikuisbaletti. Sivuaineita ovat nykytanssi ja jazz, repertuaari sekä teemaopintoina pilates, kehonhuolto, karaktääritanssi ja tanssitieto.

Esiintymistoimintaan kuuluvat kevät- ja joulunäytökset, repertuaariesitykset ja keikat, joka toinen vuosi Turkuhallissa yhdessä Turun musiikkiluokkien ja Konservatorion kanssa järjestettävä Valon Aika -konsertti sekä mahdolliset ulkomaanvierailut.

Oppilaille järjestetään vuosittain yksi matka Kansallisbaletin esitykseen sekä tutustuminen turkulaisen nykytanssiryhmän esitykseen työpajoineen ja taiteilijatapaamisineen.

Yli 50 vuotta toiminut balettikoulu

Raija Lehmussaari perusti ensimmäisen balettikoulunsa Uuteenkaupunkiin vuonna 1967. Balettikoulun ovet avautuivat Turussa 1972. Lehmussaari toimii koulunsa johtajana, baletinopettajana ja koreografina. Vuosina 1981–2005 hän toimi lisäksi perustamansa ammattitanssiryhmä Aurinkobaletin taiteellisena johtajana ja koreografina sekä teki ryhmälleen yli 40 teosta.

Pitkä ura ja lukuisia palkintoja

Raija Lehmussaari on tehnyt koreografioita myös teattereille, TV:lle ja oopperoihin sekä mm. Savonlinnan, Naantalin ja Turun musiikkijuhlille. Raija Lehmussaari on palkittu lukuisilla palkinnoilla, mm. Turun kaupungin kulttuuripalkinnolla vuonna 2007. Hänelle on myös myönnetty Suomen Tanssitaiteilijain Liiton kultainen ansiomerkki, Suomen Valkoisen Ruusun Ritarikunnan ritarimerkki sekä vuonna 2009 Suomen Kulttuurirahaston Elias Lönroth -mitali.

Vuonna 2011 Raija Lehmussaarelle myönnettiin Tanssitaiteen valtionpalkinto työstä tanssin parissa. Vuonna 2013 Lehmussaari nimettiin vuoden kulttuuriturkulaiseksi ja hänelle istutettiin nimikkopuu Samppalinnan puistoon. Lokakuussa 2014 hänelle luovutettiin Suomen tanssioppilaitosten liiton Tanssikasvattaja- ja elämäntyöpalkinto Suomen Kansallisoopperan lavalla.

Teoksia Aurinkobaletille

• Viides taivas. Uusintaensi-ilta yhdessä Anneli Saariston ja Bandola-orkesterin kanssa, VPK, 15.11.2014
  • Kimppu sinisiä silmiä
  • Eject