Me

Astu tanssin maailmaan

Laadukasta tanssinopetusta lapsille, nuorille ja aikuisille

Meillä voivat tanssia kaikenikäiset ja -tasoiset oppilaat, niin aloittelijat kuin ammatillisiin opintoihin tähtäävät. 


Meillä voit opiskella balettia (pääaine) sekä jazz- ja nykytanssia. Teemaopintoihin kuuluvat mm. pilates, kehonhuolto, tanssitieto sekä vierailevien ammattitanssijoiden ohjaamat kurssit ja tanssityöpajat. 


Meillä kaikki pääsevät esiintymään: toimintaamme kuuluvat mm. kevät- ja joulunäytökset sekä esiintymiset erilaisissa tapahtumissa. 


Käymme yhdessä katsomassa ammattilasten esityksiä. Teemme vuosittain retken Suomen kansallisbaletiin ja tutustumme myös turkulaiseen nykytanssitarjontaan.

 

Tutustu opintotarjontaan.

Yli 50 vuotta toiminut balettikoulu


Raija Lehmussaari perusti ensimmäisen balettikoulunsa Uuteenkaupunkiin vuonna 1967, ja balettikoulun ovet avautuivat Turussa ja Naantalissa vuonna 1972. Raija toimii edelleen koulunsa johtajana, baletinopettajana ja koreografina. 

Koulun entisiä oppilaita on työskennellyt ja työskentelee tanssijoina lukuisissa baletti- ja nykytanssiryhmissä kotimaassa ja ulkomailla, muun muassa Pietarin Mariinski-teatterin baletissa, Ruotsin kuninkaallisessa baletissa, Düsseldorfin baletissa, Suomen kansallisbaletissa, Tero Saarinen Companyssa ja Aurinkobaletissa.

Balettikoulun kasvatteja toimii myös tanssipedagogeina esimerkiksi Suomen kansallisoopperan ja -baletin balettioppilaitoksessa, Taideyliopiston Teatterikorkeakoulussa, Turun AMK:n Taideakatemiassa sekä lukuisissa yksityisissä tanssikouluissa.

Balettikoulu Raija Lehmussaari

Raijan Lehmussaaren pitkä ura tanssin parissa  

Oman balettikoulunsa rinnalla Raija on tehnyt pitkän uran tanssin ammattikentällä. Hän toimi vuosina 1981–2005 perustamansa ammattitanssiryhmä Aurinkobaletin taiteellisena johtajana ja pääkoreografina tehden ryhmälle liki 50 teosta. Raijan tekemiä teoksia on esitetty kotimaan lisäksi muun muassa muissa Pohjoismaissa, Espanjassa, Saksassa, Venäjällä ja Hongkongissa. 

Raija on tehnyt koreografioita myös teattereille, oopperoihin ja televisiolle, mm. Savonlinnan, Naantalin ja Turun musiikkijuhlille sekä Turun kaupunginteatterille ja Åbo Svenska Teaterille.

Raijan työ on huomioitu lukuisin palkinnoin ja huomionosoituksin, mm.

  • Pro Finlandia -mitali 
  • Tanssitaiteen valtionpalkinto 
  • Suomen tanssioppilaitosten liiton Tanssikasvattaja- ja elämäntyöpalkinto 
  • Vuoden kulttuuriturkulainen 2013
  • Turun kaupungin kulttuuripalkinto 2007 yhdessä puolisonsa Erkki Lehmussaaren kanssa 
  • Suomen Tanssitaiteilijain Liiton kultainen ansiomerkki
  • Suomen Valkoisen Ruusun Ritarikunnan ritarimerkki
  • Suomen Kulttuurirahaston Elias Lönnrot -mitali