Opettajat

Innostavat ja inspiroivat opettajat

Raija Lehmussaari

Balettipedagogi, koreografi, STTL, HuK, koulun rehtori

Tanssi on minulle elämä, se on osa identiteettiäni. Paitsi että rakastan tanssia taiteena, nautin myös suunnattomasti opettamisesta ja yhteisistä kokemuksista ja kohtaamisista oppilaideni kanssa.

Pyrin valamaan oppilaisiini itseluottamusta, rohkeutta ja yritteliäisyyttä, ja kun näen ilon loistavan heidän silmissään, koen onnistuneeni opettajana. On hienoa nähdä, kun oppilas tekee tunnilla ensimmäisen kerran oikeanlaisen pliéen tai kun hänessä näkyy pienikin koordinaation pilkahdus, ne hetket ovat minulle tärkeitä. Minulle on myös tärkeää antaa jokaiselle oppilaalleni mahdollisuus näkyä ja loistaa näyttämöllä.

Tanssi on kiva harrastus, mutta siihen on myös suhtauduttava vakavasti. Opetuksen pitää myös olla oikeaoppista, sillä virheitä on myöhemmin vaikea korjata. Vaikka ei luonnonlahjakkuus olisikaan, niin kovalla työllä tekniikan oppii.

Jos haaveilet tanssijan urasta, ei pelkkä oikea tekniikka kuitenkaan vielä riitä. Sinun pitää pohtia, onko sinulla omaa sanottavaa tanssijana? Kuinka luova ja herkkä olet? Kuinka paljon pystyt antamaan itsestäsi? Nämä seikat tekevät tekniikan lisäksi tanssijan.

Haluan antaa oppilailleni kaiken, mitä minulla on annettavaa. Toivon, että kaikki oppilaani kokevat onnistumisen ja ilon hetkiä baletin parissa.

Yhteys: raija.lehmussaari@gmail.com, puh. 050 522 8441

Lue lisää Raijasta

Jasmin Ben-Ami

Jasmine Ben-Ami

Tanssi on minulle elämäntapa ja suuri ilo. Balettitunneillani saa tanssia täydellä sydämellä ja punaisin poskin.

Aloitin baletin 5-vuotiaana ja siitä lähtien baletin maailma on vienyt täysin mukanaan. Olen opiskellut balettia Helsingin tanssiopistossa, Vantaan lapsibaletissa, Suomen Kansallisoopperan balettikoulussa ja Raija Lehmussaaren balettikoulussa sekä lukuisilla kursseilla Suomessa, Israelissa ja Yhdysvalloissa. Tärkeimpiä opettajiani ovat olleet Marin Velchev, Tamara Popova-Velcheva sekä tietenkin Raija Lehmussaari.

Jasmine opettaa koulussa baletin repertuaaria.

Yhteys: jasminebaletti@gmail.com

Eeva Kukkonen

Eeva Latto (ent. Kukkonen)

Olen valmistunut  tanssinopettajaksi Turun AMK:n Taideakatemiasta vuonna 2015, minkä lisäksi olen täydentänyt opintojani ulkomailla, mm. Latviassa ja Portugalissa.

Olen reipas ja iloinen opettaja, jolta ei puutu huumorintajua. Tunneillani sukelletaan nuttura viuhuen tanssitaiteen syövereihin.

Eeva opettaa koulussa balettia, lastentanssia, nykytanssia ja jazzia.

Yhteys: eeva.balettikoulu@gmail.com

Irina Sorsa

Olen pikkutytöstä lähtien ollut ikiliikkuja. Löysin kipinän tanssiin jo heti ensimmäisestä balettitunnistani. Tanssista tuli intohimoni – sen haasteellisuus, monimuotoisuus ja taiteellisuus veivät minut mennessään.
Tanssi on antanut suunnattoman paljon sisältöä ja väriä elämääni. Koen olevani etuoikeutettu saadessani tehdä työtä mistä nautin!

Olen valmistunut tanssinopettajaksi Turun AMK:n taideakatemiasta. Tanssitaustastani löytyy baletin, jazzin ja nykytanssin lisäksi useita muitakin tanssilajeja, joita olen opiskellut niin kotimaisten kuin kansainvälisten opettajien johdolla.

Irina opettaa koulussa balettia, nykytanssia ja jazzia.
Yhteys: irinasorsa@hotmail.com

Hanna Välimäki

Aloitin kolmevuotiaana satubaletin Kaisa Koulun tanssikoulussa. Kymmenenvuotiaana siirryin Raija Lehmussaaren balettikouluun ja innostus tanssiin kasvoi entisestään. Yläkouluiässä aloin haaveilla tanssijan ammatista ja sillä tiellä olen edelleen. Nyt opiskelen Turun AMK:n taideakatemiassa tanssinopettajaksi ja valmistun vuonna 2023 keväällä. Päälajinani on ollut pitkään baletti mutta tällä hetkellä myös nyky- ja jazztanssi.

Itselleni tanssiminen on tapa ilmaista itseäni. Toivon, että oppilaani kokevat tunneilla tanssin iloa ja riemua. Tunneillani saa nauraa ja epäonnistua. Tärkeintä on, että kokee tekemisensä mielekkäänä ja uskaltaa kohdata haasteita!

Hanna opettaa koulussa balettia ja satubalettia/lastentanssia.

Yhteys: hannaxvalimaki@gmail.com

Pauliina Suomalainen

Olin 4-vuotias, kun astuin sisään balettimaailman kiehtovista ovista. Vuosien varrella balettisali tuli tutuksi, tyllit ja tossut, nutturat, askeleet, koreografiat, punaiset posket ja hikipisarat. Olen Raija Lehmussaaren koulun kasvatti ja lisäksi kartuttanut taitojani baletin sekä nykytanssin osalta eri opettajien tiiviskursseilla ja -tunneilla, mukaan lukien esimerkiksi tähtitanssija Minna Tervamäen erikoiskurssit baletista ja kehonhuollosta. Tanssijana olen työskennellyt hyvin erilaisissa ja monimuotoisissa projekteissa.

Rakastan klassisia repertuaareja, koreografioiden tekoa, tanssin luovuutta ja vapautta, kauneutta – ja myös rosoisuutta. Minulle tanssissa ja erityisesti baletissa on tärkeää kauniit linjat, keveys, tarkkuus, liikkeen virtaaminen ja se sanoinkuvaamaton tunne, minkä vain tanssiessa voi saavuttaa.

Pauliina toimii balettikoulun vakituisena sijaisopettajana.

Emma Keitilä

Otin ensimmäiset balettiaskeleeni Raija Lehmussaaren balettitunneilla Naantalissa. Siitä alkoi tiivis matka tanssin parissa ammattilaisuuteen asti. Olen valmistunut tanssinopettajaksi Turun AMK:n taideakatemiasta keväällä 2020. Olen erikoistunut baletin, nykytanssin ja jazztanssin opetukseen.

Tanssitunneillani on tärkeää hyvän tekniikan lisäksi ilmaisu ja tanssin ilo!

Emma opettaa koulussa balettia Kaarinan luistelijoille.

Yhteys: emmakeitila@gmail.com

Olga Mironenko

Pitkän tanssiuran Venäjällä tehnyt Olga on Pietarin Vaganova Akatemiasta valmistunut balettitanssija, baletinopettaja ja ohjaaja. Olemme iloisia, että joukossamme on vahva alan osaaja Marius Petipan, Mihail Fokinin ja Léonide Massinen balettien syntysijoilta.

Olga opettaa koulussa aikuisbalettia ja baletin repertuaaria.