raija.lehmussaari@gmail.com
20700
TURKU

Klassisen baletin opetusta Turun seudulla

Tanssitunteja lapsille, nuorille ja aikuisille

Raija Lehmussaaren balettikoululla on klassisen baletin opetuksessa pitkät perinteet. Tarjoamme tasokasta tanssinopetusta yli 50 vuoden kokemuksella noudattaen tanssitaiteen perusopetusohjelmaa. Turun lisäksi opetusta on Naantalissa, Paimiossa ja Kaarinassa.

Meillä voivat tanssia kaikenikäiset ja -tasoiset oppilaat, niin aloittelijat kuin ammatillisiin opintoihin tähtäävät. Tärkeintä on tanssiharrastuksen tuoma ilo ja oman polun löytäminen tanssin maailmassa.

Satubaletti/lastentanssi 4–5-vuotiaille

Tunnit ovat kerran viikossa, kesto 45 min.

• Opetus perustuu balettimaisiin harjoituksiin, muttei ole vielä varsinaista balettitreenausta. Täällä harjoitellaan harjoittelemista.
  • Musiikin mukaan tehtävät harjoitteet pohjaavat sekä mielikuviin että monipuoliseen tanssiperinteeseen. Näitä höystävät ’ajan ilmiöt’ ja lasten luovuudesta pulppuavat omat tanssit.
  • Tämä tunti avaa ovet tyllien ja tossujen, ritarien ja säilöjen, piruettien ja ilmavien hyppyjen kiehtovaan maailmaan.

Aikataulu

• Turussa:
    ti 17.30–18.45 ja to 17–17.45, opettajat tiistaisin Eeva Kukkonen ja torstaisin Riikka Littunen
  • Naantalissa:
    to 17.30–18.30, opettajat Eeva Kukkonen ja Raija Lehmussaari

Esibaletti ja alkeisbaletti 6–7-vuotiaille

Tunnit ovat kerran viikossa, kesto 45 min.

• Opetus sisältää baletinomaisia musiikin mukaan tehtäviä liike-ja tanssiharjoituksia, polkkaa, galoppia, valsseja, ranskalaista termistöä sekä upeita omia yksin- ja yhteistansseja.

Varsinaiset balettiopinnot 8–15-vuotiaille

Tunnit ovat 2–3 kertaa viikossa, kesto 60–75 min.

• Balettiluokkia ovat b1–b6. Opetus perustuu pääosin Vaganova-menetelmään, mutta vinkkejä otetaan myös muista baletinopetuksen koulukunnista.
  • Näillä luokilla opetus jakautuu työskentelyyn tangossa ja keskilattialla sekä tanssillisiin sarjoihin. Varvastossut astuvat kuvioihin sitten, kun oppilaalla on siihen tarvittava valmius.

Laajat balettiopinnot yli 16-vuotiaille

Tunneilla voi käydä 1–5 kertaa viikossa, kesto 75–90 min.

• Balettiluokkia ovat b7–b9. Opetus perustuu baletin laajan oppimäärän liikemateriaaliin isoine hyppyineen ja piruetteineen. Keskeistä on myös tanssillisuuden ja tanssityylien kehittäminen sekä erilaisten tanssien harjoittelu.

Aikuisbaletti

Tunneilla voi käydä 1–4 kertaa viikossa, kesto 60–75 min.

• Aikuisten alkeisbaletti, johon voi osallistua jokainen halukas
  • Aikuisten keskitaso 1: noin 2–3 vuotta tanssineille
  • Aikuisten keskitaso 2: edistyneemmille
  • Aikuisten jatkobaletti: koko ikänsä tanssineille balettiveteraaneille

Nykytanssi yli 10-vuotiaista aikuisiin

Tunneilla voi käydä 1–2 kertaa viikossa.

• Lasten nykytanssi
  • Keskitaso
  • Jatkotaso

Opetus perustuu erilaisiin opettajan valitsemiin ja kehittämiin nykytanssitekniikoihin, tanssillisiin sarjoihin ja improvisaatioon.

Jazztanssi yli 10-vuotiaista aikuisiin

Tunneilla voi käydä 1–2 kertaa viikossa.

• Alkeis-, keskitaso- ja jatkojazz

Opetuksessa käytetään keskeisiä jazztekniikoita, musikaali- ja lyrical jazzia sekä harjoitellaan tansseja.

Repertuaari b6–b9

Tunti on kerran viikossa, kesto 75 min.

Tunneilla tutustutaan baletin klassikoihin ja opetellaan variaatioita, kaksintansseja ja ryhmätansseja, jotka esitetään sekä erityisnäytöksessä että koulun joulu- ja kevätesityksissä. Tunneilla opitaan sekä tanssitietoa että tekniikkaa.

• 2017–2018 klassikkobalettien karaktääritanssit
  • 2018–2019 Joutsenlammen valkoinen kohtaus, 1. näytös (Petipa/Tsaikovski), Don Quijoten Kitri ja torikohtaus (Petipa/Minkus)

Kurssitoiminta

Tanssitietoa, pilatesta, esitystoimintaa, ooppera- ja nykytanssiryhmävierailuja, tanssityöpajoja sekä kesän tanssitunnit.

6-10.8.2018 Baletti ja nykytanssi b5-b9, opettajina Marko Juusela Pietarin/Vaganova-akatemia ja Patrick de Quirico/Aurinkobaletti.